2020. december 27., vasárnap

Indián banán..............Asimina triloba................/1mag/ ÚJDONSÁG!!!!!! NÖV.-294 - Jelenlegi ára: 750 Ft


"Asimina triloba"
A pawpaw az annonafélék családjába tartozó 3, 5-6 m magasra növő fa. Az őshonos amerikai fajok közül a legnagyobb ehető gyümölccsel rendelkezik.
Származás: A pawpaw Egyesült Államok északi, mérsékelt erdőségeiből származik. Az amerikai indiánoknak köszönhető a pawpaw elterjedése, a keleti partvidéktől, Kansastől, Texastól a Nagy Tavakig. Kövület bizonyítja, hogy a pawpaw őshonos az USA-ban.
Alkalmazás: A pawpaw alkalmazkodott az eredeti környezetének nyirkos, kontinentális éghajlatához. Legalább 400 óra téli hideget (fagyot) és legalább 160 fagymentes napot igényel. A pawpaw feltűnően érzékeny az alacsony páratartalomra, a száraz szélre és a hideg tengermelléki nyárra. A téli nyugalomban lévő fának nagyon magas a fagytűrő képessége, ellenáll a -31° C vagy annál hidegebbnek is (hardy to USDA Climate Zone 5). A pawpaw edényes növényként is termeszthető, bár ez nem jellemző. Gyökérrendszere miatt mély edényt kell alkalmazni.
A pawpaw leírása
Növekedés: A pawpaw lombhullató, általában keskeny, kúp alakú koronát nevelő 3, 5-6 m magasra növő fa. Gyökérsarjakat fejleszt kb. 30 cm-re a törzstől. Ha megengedjük, hogy ezek felnőjenek, akkor 1 klónból álló pawpaw csoport (telep) jön létre. Tapasztalatok szerint lassú növekedésű, különösen fiatal korában. Optimális üvegházi körülmények között - beleértve a kb. 16 órányira meghosszabbított megvilágítást - a legnagyobb növekedés akár 1, 5 m is lehet 3 hónap alatt.
Lombozat: A sötétzöld, ovális-hosszúkás lehajló levelek 30 cm hosszúra is megnőnek, ez ad a pawpawnak érdekes trópusias külsőt. Ősz közepén a levelek sárgára színeződnek és megkezdődik a lombhullás, késő tavasszal a levelek ismét kihajtanak, és ezt követően elkezd virágozni a fa.
Virágzat: Az áttelelő, bársonyos, sötétbarna virágrügy az előző évi levelek hónaljában fejlődik ki. Ezekből képződik a gesztenyebarna, fejjel lefelé álló virágzat, mely 5 cm-es. A szokásos virágzási periódus kb. 6 hét, március és május között, mely függ a földrajzi szélességtől és az éghajlati viszonyoktól. A virág 2 örvben elhelyezkedő 3-3 sziromlevélből és 3 csészelevélből áll. Mindegyik virág több magházat tartalmaz, mely megmagyarázza, miért fejlődhet egy virágból több összenőtt gyümölcs.
A pawpaw a legnagyobb ehető gyümölcs, mely Amerikában őshonos. A gyümölcs súlya 140-450 gramm, hossza 7, 5-15 cm. A nagyobb méretűek olyanok, mint egy szilva, hasonlítanak a mangóra is (sőt az ízük is a mangóra emlékeztet). A gyümölcsben általában 10-14 mag van 2 sorban elhelyezkedve. A barnás feketés magok lima bab alakúak, és 13-38 mm hosszúak. Gyakran előfordul, hogy a gyümölcsök fürtben (egy csomóban) vannak, mely akár 9 db-ból is állhat. Az érett gyümölcs puha és vékony héjú.
 
1 ADAG 1 MAGOT TARTALMAZ!
A LÁTOGATÁSOD KÖSZÖNÖM, VÁRLAK MÁSKOR IS!    
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 


Jelenlegi ára: 750 Ft
Az aukció vége: 2020-12-27 20:08 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése